cultuuromslag voor kantoorpand

Upgrade, Verbouw

Omschrijving

Het interieur van het voormalig belastingkantoor aan de Mandemaat in Assen heeft een complete upgrade ondergaan om de komende jaren te dienen als inspirerende en gezonde werkplek. In opdracht van de Rijksgebouwendienst heeft burovanplan in samenwerking met installatieadviseur Nijeboer-Hage en Adviesburo Van der Plas een integraal plan ontwikkelt waarbij het interieur een eigentijdse werkplek wordt.

 

Het structuralistische gebouw uit 1978 van architect Hans van Olphen is met tactische bouwkundige ingrepen veranderd van een cellen-kantoor in een gebouw met verschillende open werkvloeren. Daarbij zijn de aanwezige draagstructuur en de nieuwe vloerafwerking ingezet om bij te dragen aan de oriĆ«ntatie in het gebouw. Dat geeft dit ‘starre’ gebouw een dynamische en heldere uitstraling. Bij de inrichting van het pand is voornamelijk gebruik gemaakt van overcompleet meubilair uit andere rijkskantoren. Het pand biedt – na de upgrade – ruim tweehonderd werkplekken. Hoewel het gebruik duidelijk is veranderd ten opzichte van de oude situatie is van herbestemming feitelijk geen sprake. Het best is het project te typeren als herwaardering.

wat we hebben gedaan

  • ontwerpen
  • bouwkundig tekenwerk
  • samenwerken