kleurrijk dorpshart

Nieuwbouw, Verbouw

Omschrijving

Al enkele jaren wachtte Scheerwolde op een ingrijpende opknapbeurt van het dorpshuis. De horecagelegenheid had niet meer de uitstraling die tegenwoordig nodig is om rendabel te zijn, de vergaderfaciliteiten waren sterk verouderd en de gymzaal was een energetische ramp. Samen met MA2 Architecten presenteerde burovanplan een visie aan de gemeente en het dorpshuis en dat bleek de meest passende visie te zijn op de opgave.

Het resultaat is – door de combinatie van verbouw en nieuwbouw – een multifunctioneel, compact en energiezuiniger gebouw met een uitnodigende uitstraling. Jong en oud komen er dagelijks over de vloer en de horeca nodigt ook passanten uit om er even te verblijven.

Door de hoeveelheid gangen zoveel mogelijk te beperken en de ruimte toe te kennen aan verblijfsgebied is het complex zowel multifunctioneel als compact geworden. Iets dat in het gebruik en beheer positief doorklinkt. De gehele buitenschil is zeer goed ge├»soleerd en de gymzaal – die ook dienst doet als toneel-, feest- en kerkruimte – is van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie voorzien. Het vele glas in de horecaruimte zorgt voor een verbinding met buitenruimte en de brink. Daarmee is het gebouw ook bij grotere festiviteiten het hart van de activiteit.

wat we hebben gedaan

  • ontwerpen
  • bouwkundig tekenwerk
  • vergunningen
  • samenwerken