licht en lucht

Verbouw

Omschrijving

In de Groninger woonwijk De Hunze is een uitbouw gerealiseerd naar een ontwerp van burovanplan. De uitbouw zorgt voor een grotere leefruimte op de begane grond en maakt van de eethoek een veel centralere plek. Door de ingreep wordt de tuin veel intiemer en krijgt meer het karakter van een buitenkamer. Door het vele daglicht in de uitbouw wordt krijgt de bestaande keuken meer lucht en komt beter tot zijn recht.

De buitenzijde van de uitbouw is bekleed met een antraciete vezelcementplaat. Door de horizontale banen van verschillende maten ontstaat een strakke aanbouw met speels karakter. Het overstek wordt gevormd door een ‘hap’ uit het volume en maakt de overgang van binnen naar buiten geleidelijk en functioneel. Tijdens de verbouwing is ook besloten om de dakopbouw op de tweede verdieping te voorzien van een nieuwe gevelbekleding die aansluit bij de kleurstelling van de begane grond.

-fotografie Jan Duker-

wat we hebben gedaan

  • ontwerpen
  • bouwkundig tekenwerk